Villapark De Weerribben (INACTIEF)

8.5 Beoordelingen 64

Ruim opgezet park met veel waterpartijen en vrijstaande villa's

Ligging van Villapark De Weerribben
Villapark De Weerribben ligt in het dorpje Paasloo, vlakbij de grens met Friesland. Het mooie vakantiepark ligt in de driehoek van Wolvega, Meppel en Emmeloord en aan de rand van Nationaal Park De Weerribben. Het is een ruim opgezet park met veel groen en waterpartijen. Op het naastgelegen Residence de Weerribben vindt u groepsaccommodaties geschikt voor 8 tot 24 personen.

Faciliteiten van Villapark De Weerribben
U komt volledig tot rust op Villapark De Weerribben. Het relatief kleinschalige park biedt een overdekt zwembad met apart peuterbadje, een speeltuin en een visvijver. Bij de receptie kunt u terecht voor informatie over wandel- en fietsroutes en tevens is het er mogelijk een fiets te huren. Wilt u eens helemaal ontspannen? Reserveer dan voor de sauna.

Eten en drinken bij Villapark De Weerribben
Wanneer u op Villapark De Weerribben bent gearriveerd en uw koffers heeft uitgepakt kunt u nog even het park verkennen voordat u aanschuift in het restaurant. Wel zo gemakkelijk op zo’n eerste avond, maar ook als u een hele dag op pad bent geweest. Wilt u toch zelf koken? In het kleine parkwinkeltje bij de receptie kunt u terecht voor de eenvoudige boodschappen en verse broodjes.

Omgeving van Villapark De Weerribben
Vanuit Villapark De Weerribben wandelt of fietst u direct het Nationaal Park De Weerribben in, waar het grote moerasgebied met zijn kilometers slootjes overigens ook uitstekend te verkennen is per fluisterbootje of kano. Een oeroud Nederlands landschap, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Op nog geen 20km van Paasloo vindt u in Luttelgeest de Orchideeënhoeve met vlindertuin. U kunt ook kiezen voor een middag shoppen in Heerenveen of een uitstapje maken met de kinderen naar Speelstad Oranje. Ook spannend: een middag klauteren in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Dit gloednieuwe klimbos ligt naast het park en bestaat o.a. uit vier parcoursen door de toppen van de bomen, tot maar liefst 9 meter hoog. Klimladders, netten, klimmuren, touwbruggen en een kabelbaan met een lengte van 100 m zorgen voor avontuurlijk vermaak. Goed om te weten: voor de allerkleinsten is er een speciale kinderklauterroute.

BungalowS.nl en Weekendjeweg.nl hebben een duurzaamheidslabel voor hotels en bungalowparken in het leven geroepen: Bewust op Reis.

Er zijn verschillende keurmerken waarmee vakantieaccommodaties hun bedrijfsvoering kunnen laten certificeren zoals Green Key, Green Globe en ISO14001. Bedrijven met één van deze keurmerken doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. Ze gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist, echt duurzaam toerisme. Een paar eisen waaraan de bungalow- en vakantieparken moeten voldoen zijn zuinig omgaan met energie en water, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Zo weet u zeker dat u bewust op reis gaat!

Wilt u meer informatie, ga naar www.bewustopreis.nl.

 

8.8
Anoniem
11 mei '17

Wij waren dit jaar voor het eerst op Villapark 'de Weerribben'. We hebben er een...

8.7

15 dec '16
Bekijk alle beoordelingen
Prijzen en beschikbaarheid
Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van Bungalows.nl.