Hogenboom Waterpark Zwartkruis

8.2 Beoordelingen 22

Veel authentieke dorpen én water in de omgeving

Pluspunten:
- Waterpark in waterrijke gebied aan het Bergumermeer
- Ruime waterpaviljoens
- Nabij Leeuwarden, Drachten, Dokkum en diverse Friese meren
- Zowel geschikt voor watersporters als voor wandelaars en fietsers
- Breng een bezoekje aan het themapark De Spitkeet bij Harkema

Ligging van Hogenboom Waterpark Zwartkruis.
Vakantiepark Waterpark Zwartkruis ligt aan het Bergumermeer in het contourenlandschap van de Friese wouden en is aan alle kanten omringd door water. De ligging op 15km ten oosten van Leeuwarden is de perfecte uitvalsbasis om het mooie Friesland vanaf het water te ontdekken. De ruime waterpaviljoens zijn voorzien van alle denkbare luxe en hebben een veranda met prachtig uitzicht. Rust en ruimte zij hier sleutelwoorden. Per boot bereikt u vanuit het vakantiepark eenvoudig Dokkum, Leeuwarden, Drachten of Eernewoude waar u kunt genieten van de gezellige Friese sfeer.

Faciliteiten bij Hogenboom Waterpark Zwartkruis.
De diverse voorzieningen zijn te vinden in de naastgelegen jachthaven van Vakantiepark Waterpark Zwartkruis. Hier treft u een boothelling, botenkraan, reparatiewerkplaats en een tankstation aan voor uw eigen boot. Tevens kunt u een sloep huren voor een paar dagen of de gehele vakantie periode bij de beheerder van het park. Ook loopt u via een trap vanuit uw woonkamer en veranda naar beneden naar uw eigen steiger waar uw boot ligt. Verder spelen de kinderen uren in de grote tuin op het park of ze vermaken zich aan de waterkant.

Eten en drinken bij Hogenboom Waterpark Zwartkruis.
Water maakt hongerig. Wat dacht u van een heerlijk bereide maaltijd in de luxe keuken van uw eigen waterpaviljoen? Geniet ervan bij mooi weer op uw eigen veranda onder het genot van een goed glas wijn.

Omgeving van Hogenboom Waterpark Zwartkruis.
De ligging aan de open verbinding met het Bergumermeer, het Lauwersmeer en andere belangrijke hoofdvaarroutes heeft u vanaf Vakantiepark Waterpark Zwartkruis volop de gelegenheid om de Friese wateren te bevaren. Vaar ook eens naar het Lauwersmeer wat een prachtig gebied is waar vele watervogels te zien zijn. Verder heeft het Noorden van Friesland vele fraaie boerderijen die zo typerend zijn in dit landschap. Ook zijn de vele fietsroutes in de omgeving een aanrader om de mooie Friese dorpjes te bekijken. Een dagje naar de Friese kust of een Waddeneiland bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden. Dagje shoppen? Ook dat kan in het vlakbij gelegen Leeuwarden of Dokkum. Tevens vindt u hier volop eetgelegenheden voor een gezellige lunch of sfeervol diner.

BungalowS.nl en Weekendjeweg.nl hebben een duurzaamheidslabel voor hotels en bungalowparken in het leven geroepen: Bewust op Reis.

Er zijn verschillende keurmerken waarmee vakantieaccommodaties hun bedrijfsvoering kunnen laten certificeren zoals Green Key, Green Globe en ISO14001. Bedrijven met één van deze keurmerken doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. Ze gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist, echt duurzaam toerisme. Een paar eisen waaraan de bungalow- en vakantieparken moeten voldoen zijn zuinig omgaan met energie en water, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Zo weet u zeker dat u bewust op reis gaat!

Wilt u meer informatie, ga naar www.bewustopreis.nl.

 

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van Bungalows.nl.