Eldorado voor watersportliefhebbers

Ligging van Beach Resort Makkum.
Beach Resort Makkum ligt direct aan het IJsselmeerstrand, vlakbij het Friese dorpje Makkum.

Faciliteiten van Beach Resort Makkum.
Bent u op stap met de kids? Op het park is er voor hen van alles te doen in en rondom de Captain's club midgetgolfen, de omgeving per huurskelter verkennen, volleyballen of ravotten tijdens een partijtje voetbal of basketbal. Bovendien is er in het hoogseizoen een speciaal recreatieprogramma. Op het park kunt u tevens waterfietsen, electrobootjes en kano’s huren en het park over het water, dat overigens in open verbinding met het IJsselmeer staat, verkennen. De parkwinkel bevindt zich op de naastgelegen camping.

Eten en drinken bij Beach Resort Makkum.
Er is een uitgestrekte boulevard langs het strand van het resort waar zich bij het hotelgedeelte het restaurant, een café/bar en bowlingbanen bevinden en daarnaast ook terrasjes en winkels. Op het resort bevinden zich tevens een snackbar/pizzeria.

Omgeving van Beach Resort Makkum.
Makkum staat uiteraard bekend als eldorado voor (kite)surfers en zeilers. Op het IJsselmeer is ook kanoën en kayakken mogelijk. Maar niet alleen voor watersportliefhebbers is Makkum ideaal, de directe omgeving biedt tal van recreatieve mogelijkheden, zoals prachtige stranden op loopafstand, uitgestrekte natuurgebieden en schilderachtige vissersplaatsjes. Paardrijden of een huifkartocht maken…. Het kan allemaal. Breng ook eens een bezoek aan de Aardewerkfabriek van Koninklijke Tichelaar Makkum. Al meer dan vier eeuwen wordt hier het beroemde Makkumer aardewerk vervaardigd. Of kies voor de zogenaamde Aldfaers Erfroute, een museumroute langs vier Friese dorpen over het leven in de 18e en 19e eeuw. Voor de kids is het Planetarium Franeker zeker een boeiend uitje. U vindt hier ondermeer een bewegend schaalmodel van het zonnestelsel.

BungalowS.nl en Weekendjeweg.nl hebben een duurzaamheidslabel voor hotels en bungalowparken in het leven geroepen: Bewust op Reis.

Er zijn verschillende keurmerken waarmee vakantieaccommodaties hun bedrijfsvoering kunnen laten certificeren zoals Green Key, Green Globe en ISO14001. Bedrijven met één van deze keurmerken doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. Ze gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist, echt duurzaam toerisme. Een paar eisen waaraan de bungalow- en vakantieparken moeten voldoen zijn zuinig omgaan met energie en water, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Zo weet u zeker dat u bewust op reis gaat!

Wilt u meer informatie, ga naar www.bewustopreis.nl.

 

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van Bungalows.nl.