Kleinschalige camping met eigen strand, onder Nederlands beheer

Pluspunten:
- Park heeft een eigen strand
- Direct aan de Atlantische Oceaan
- Veel watersport mogelijkheden
- Bijzondere flora en fauna

Ligging van RCN Camping Port l’Epine.
Afstand vanaf Utrecht: ca 940km. RCN Camping Port l’Epine is in 2010 uitgeroepen tot één van de 50 mooiste campings van Frankrijk. RCN Port Épine heeft een unieke ligging op een landtong met eigen strand in de mooie Noord-Bretagne, op ca. 15 km ten noordoosten van de plaats Lannion. Ook voor de beroemde rotskust la Côte de Granit Rose hoeft u niet ver te rijden. Goed om te weten: deze camping staat onder Nederlands beheer, u heeft dus geen taalproblemen!

Faciliteiten van RCN Camping Port l’Epine.
De kleinschalige RCN Camping Port l’Epine heeft als grote trekker de vele strand- en watersportmogelijkheden. Verder kunnen jong en oud zich prima vermaken in het verwarmde zwembad met apart peuterbadje. Als u zin heeft om een duik in zee te nemen of te beachballen kiest u voor het strand van Trélévern dat op een paar minuten lopen ligt. De jeugd heeft een streepje voor op RCN Camping Port l’Epine. Er zijn pingpongtafels, een tafelvoetbaltafel en trampolines! Van mei tot september worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar, van sportieve toernooien tot spannende speurtochten en filmavonden. Vervelen zullen uw kids zich zeker niet!

Eten en drinken bij RCN Camping Port l’Epine.
Wat wilt u liever: binnen of buiten eten? Het restaurant van RCN Camping Port l’Epine heeft een terras en ligt vlak naast het zwembad. U kunt hier lekker genieten van een lunch of diner. Als het een keer minder weer is kunt u sfeervol binnen eten. Wie trek heeft in een snack kan gebruik maken van de snackservice. Ga ook vooral een keer de Bretonse specialiteiten proeven in de diverse restaurantjes en crêperies in de omgeving.

Omgeving van RCN Camping Port l’Epine.
Bent u liefhebber van sportvissen? Dan zult u graag uw hengel uitwerpen vanaf het kiezelstrandje in de baai waaraan de camping ligt. Zeevissen kan vanuit de haven van de gezellige badplaats Perros-Guirec. De heuvelachtige omgeving van RCN Camping Port l’Epine leent zich uitstekend voor uitdagende fiets- of mountainbiketochten. Verder biedt deze fraaie kuststreek, de Côte d’Armore, overblijfselen van een eeuwenoude Keltische cultuur. Rondom het plaatsje Trégastel zult u ook de geheimzinnige menhirs tegenkomen. Vanaf Trégastel zijn er fantastische wandelingen te maken over de sentier des Douaniers. Deze route loopt langs de kust en over de granietrotsen. Kortom, beleef het authentieke Bretagne!

BungalowS.nl en Weekendjeweg.nl hebben een duurzaamheidslabel voor hotels en bungalowparken in het leven geroepen: Bewust op Reis.

Er zijn verschillende keurmerken waarmee vakantieaccommodaties hun bedrijfsvoering kunnen laten certificeren zoals Green Key, Green Globe en ISO14001. Bedrijven met één van deze keurmerken doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. Ze gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist, echt duurzaam toerisme. Een paar eisen waaraan de bungalow- en vakantieparken moeten voldoen zijn zuinig omgaan met energie en water, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Zo weet u zeker dat u bewust op reis gaat!

Wilt u meer informatie, ga naar www.bewustopreis.nl.

 

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van Bungalows.nl.