Wat zijn de gevolgen van het coronavirus en vakantieparken? Klik hier

Update i.v.m. Coronavirus

Laatst bijgewerkt op 24-02-2021
Mogelijk is reizen alleen toegestaan voor bepaalde doeleinden en is recreatief reizen specifiek niet toegestaan. De maatregelen veranderen continu, daarom raden we u aan om regelmatig te controleren of er updates zijn. Houd ook de website van de Rijksoverheid in de gaten voor de laatste update omtrent maatregelen t.a.v. het coronavirus, bekijk hier. U bent zelf verantwoordelijk voor de naleving hiervan.

Update Binnenland

Bekijk hier actuele informatie omtrent reizen binnen Nederland. 
In heel Nederland geldt een avondklok vanaf 23 januari 2021 tot maandag 15 maart 2021 04.30 uur.
Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

Bezetting in één accommodatie (binnenland)
Naar aanleiding van de persconferentie gelden er aanvullende maatregelen qua (maximale) bezetting in één accommodatie in geval van meerdere huishoudens. U bent zelf verantwoordelijk voor de naleving hiervan.

In verband met aangescherpte maatregelen zijn momenteel diverse faciliteiten op vakantieparken (en in de buurt) gesloten, bijvoorbeeld:


Zwembaden en binnenspeeltuinen (binnenland)
Tot en met 15 maart 2021 zullen zwembaden en binnenspeeltuinen gesloten zijn.

Pretparken en dierentuinen (binnenland)
Tot en met 15 maart 2021 zullen pretparken en dierentuinen gesloten zijn.

Horeca (binnenland)

De horeca is gesloten. De meeste parken hebben daarvoor in de plaats, mogelijkheden tot afhalen / bezorgen.

Update Buitenland
Maak en boek geen reizen t/m 31 maart 2021 naar het buitenland tenzij strikt noodzakelijk.

België 
Let op:
De vakantieparken in België mogen per 8 februari 2021 weer open. In principe zijn parken in België alleen geopend voor de Belgische gasten, gezien er tot 1 april 2021 een inreisverbod geldt voor buitenlanders die naar België met vakantie willen.

Duitsland
Let op:
In verband met aangescherpte maatregelen, is het niet mogelijk om tot en met 7 maart 2021 naar een vakantiepark in Duitsland af te reizen. Alle vakantieparken zijn gesloten.

Indien u niet afkomstig bent uit Nederland, dan dient u de reisadviezen van uw eigen land op te volgen.


Meest gestelde vragen

Kan ik veilig op een vakantiepark veilig verblijven?
Als u zich afvraagt of u veilig op een vakantiepark kunt verblijven, dan kunt u er van uitgaan dat vakantieparken hun verantwoording nemen en de nodige maatregelen hebben getroffen omtrent het Covid 19-virus. Hierbij volgen zij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overheid. U dient de extra maatregelen en instructies van de medewerkers van het vakantiepark ter plaatse in acht te nemen en na te leven.
Kan ik mijn boeking wijzigen naar een andere datum?
Wilt u uw boeking wijzigen, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Wij kunnen dan contact opnemen met het vakantiepark om te informeren of het mogelijk is om uw boeking kosteloos te wijzigen naar een andere aankomstdatum. Het is afhankelijk van het park of hier mogelijkheden voor zijn. Bekijk de informatie hieronder om te zien welke ketens hier tijdelijk flexibel mee omgaan.
Kan ik mijn boeking annuleren?
Wilt u uw boeking annuleren, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Voor het annuleren van uw boeking, zal in de meeste gevallen de reguliere annuleringsvoorwaarden aangehouden worden welke u ook terug kunt vinden op uw reserveringsbevestiging.
Reisadvies binnen- en buitenland
Reisadvies binnenland
Bekijk via deze link de actuele informatie omtrent reizen in Nederland:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/op-vakantie-in-nederland

Reisadvies buitenland
Bekijk de kleurcodes per land en reisbeperkingen via deze link:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland
voor de laatste update en meest gestelde vragen over reizen naar het buitenland.

De betekenis van kleurcodes bij reisadviezen kunt via deze link bekijken:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/wat-betekenen-de-kleurcodes-bij-reisadviezen

Op de website van het betreffende vakantiepark vindt u vaak actuele informatie omtrent Covid-19 ten aanzien van faciliteiten en maatregelen op het park.
Hoe weet ik welke faciliteiten er open zijn?
Op de website van het desbetreffende vakantiepark vindt u actuele informatie wat betreft het open / gesloten zijn van faciliteiten.
Worden er extra maatregelen op de vakantieparken genomen op het gebied van hygiëne?
Dat is zeker het geval. U kunt denken aan bijvoorbeeld extra aandacht voor de schoonmaak, desinfecteren contactoppervlakten, plexiglas bij de receptie, desinfectie middel bij de receptie, contactloos inchecken. Informeer bij het desbetreffende vakantiepark naar de extra maatregelen of raadpleeg de website van het vakantiepark.
Hoe kan ik inchecken?
Het inchecken zal op de meeste vakantieparken aangepast plaatsvinden.
U kunt bijvoorbeeld denken aan digitaal of telefonisch inchecken, de mogelijkheid tot contactloos betalen en inchecken, sleuteloverdracht via een kluisje, met de beoogde 1,5 meter afstand en 1 persoon tegelijkertijd bij de receptie. Houd ook rekening met eventuele wachtrijen bij de receptie. Per vakantiepark zal de incheck procedure verschillen.
Wat te doen op de aankomstdag wanneer iemand van mijn gezelschap koorts heeft / verkouden is?
Wij raden u aan contact op te nemen met Bungalows.nl zodat wij contact kunnen opnemen met het vakantiepark betreffende uw situatie en de mogelijkheden kunnen bespreken, te denken aan bijvoorbeeld kosteloze omboeking.
Wat te doen als iemand uit mijn gezelschap tijdens het verblijf op het vakantiepark koorts krijgt / verkouden wordt?
Neem telefonisch contact op met de receptie en bespreek uw situatie en mogelijkheden.

 

Corona virus - actuele informatie van de accommodatieverschaffers

Wij volgen de berichtgeving rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet en volgen de richtlijnen van het RIVM - Nederland.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele informatie wat betreft bungalowparken en flexibiliteit van diverse bungalowketens
ten tijde van de Corona-situatie op dit moment. Het betreft regelingen die tijdelijk flexibel zijn en welke op ieder moment door de
betreffende keten stopgezet kunnen worden.

Center Parcs


Wijzigen of annuleren van uw boeking (m.u.v Center Parcs Mystery Park)
Neem contact met ons op en wij zullen bij Center Parcs nagaan wat de mogelijkheden zijn en eventueel de boeking voor u wijzigen of annuleren.

Vanwege de nieuwe maatregelen zijn vanaf dinsdag 15 december t/m maandag 15 maart 2021 de volgende faciliteiten gesloten op de Nederlandse parken:
• Het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo, de indoor speelwerelden, wellness faciliteiten en Action Factory zijn gesloten
• De kinderboerderij is gesloten
• De winkels en overige faciliteiten in de Market Dome zijn gesloten, met uitzondering van de supermarkt en bakkerij
• Onze restaurants blijven helaas gesloten. Onze afhaalservice en Retail delivery services blijven beschikbaar.
• Het is toegestaan om in een cottage te verblijven met maximaal één huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar zijn niet inbegrepen.

Center Parcs Mystery Park Nederland / België

Indien u een verblijf boekt voor Center Parcs Mystery Park Nederland / België, dan wordt u in een deelnemend vakantiepark ingedeeld in Nederland of België.
Ten aanzien van plaatsing in België, houdt Center Parcs rekening met reisadviezen welke zijn bepaald door de Nederlandse overheid.
Voor Center Parcs Mystery Park Nederland/België is wijzigen en annuleren van de boeking niet mogelijk. Bij annulering, zal het volledige bedrag doorberekend worden.
Indien u een duidelijke voorkeur heeft voor een Center Parcs park gelegen in Nederland, dan raden we u aan om het desbetreffende park te boeken en geen gebruik te maken van het Mystery Park. Voor aankomsten tot 1 maart 2021 wordt u in Nederland geplaatst wanneer u woonachtig bent in Nederland.

Center Parcs Mystery Park Duitsland
Indien u een verblijf boekt voor Center Parcs Mystery Park Duitsland, dan wordt u in een deelnemend vakantiepark ingedeeld in Duitsland.
Voor Center Parcs Mystery Park Duitsland is wijzigen en annuleren van de boeking niet mogelijk. Bij annulering, zal het volledige bedrag doorberekend worden.

Roompot 

Actuele informatiepagina: www.roompot.nl/coronavirus

Kosteloos wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

 
 

Hogenboom Vakantieparken

Actuele informatiepagina: https://www.vakantiegevoel.nl/coronavirus/

Kosteloos wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

 
 
 

Landal GreenParks

Actuele informatie pagina:

https://www.landal.nl/coronavirus en https://www.landal.nl/thema/maatregelen

Algemene Voorwaarden Landal GreenParks
Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden van Landal GreenParks. Let op, de Algemene Voorwaarden van de periode waarin u uw boeking heeft gemaakt, zijn van toepassing.

 

RCN Vakantieparken

Actuele informatiepagina (algemeen): www.rcn.nl/prettigverblijf

 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Kosteloos wijzigen Attractie- & Vakantiepark Slagharen
U kunt tot 21 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

Kosteloos annuleren binnen 14 dagen na boeken
Heeft u een vakantie geboekt bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen, maar moet u onverwachts annuleren? Dat kan kosteloos binnen 14 dagen na je boekingsdatum. Mits de aankomstdatum niet binnen 14 dagen valt.

 
 

Wijzigen van uw reservering

Vul onderstaand formulier in.

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering om te boeken naar een andere aankomstdatum. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus extra kosten aan verbonden zijn.

Mijn wijzigingsverzoek

LET OP: er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het verblijf op de nieuwe datum

Na akkoord van de accommodatieverschaffer ontvangt u van ons een nieuwe bevestiging per email. Indien er geen akkoord wordt afgegeven of er extra kosten zijn zullen wij contact met u opnemen via email.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Annuleren van uw reservering

Mail uw reserveringsnummer en reden van annuleren naar

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering te annuleren. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus kosten aan verbonden zijn.

Als de accommodatieverschaffer akkoord geeft voor een kosteloze annulering, ontvangt u van ons een annuleringsbevestiging per email. Wanneer u bij het boeken gebruik heeft gemaakt van de Weekendjeweg.nl Cadeau Card, ontvangt u een nieuwe cadeau card per email.

In het geval dat u uw boeking al aan ons heeft betaald, kunnen we helaas niet het geld retourneren, maar ontvangt u van ons het reeds betaalde bedrag in de vorm van een Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Deze wordt per e-mail verzonden en kan tot één jaar na ontvangst verzilverd worden bij het maken van een boeking op Weekendjeweg.nl of Bungalows.nl.

Indien er kosten verbonden zijn aan de annulering nemen wij contact met u op via email.


Andere vragen

Mail uw vraag naar

BRC gebruikt op haar website Bungalows.nl cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en het web bezoek te monitoren, zodat BRC na kan gaan hoe vaak de website in een bepaalde periode is bezocht, wat veel gelezen pagina’s zijn door gebruikers en het aanbieden van aanverwante en relevante producten en services. Meer informatie tref je aan in het privacy en cookie statement. Door op de button akkoord te klikken geef je toestemming voor het gebruik van cookies en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens.