Wat zijn de gevolgen van het coronavirus en vakantieparken? Klik hier

Update i.v.m. Coronavirus

Laatst bijgewerkt op 25-6-2021

Bekijk hier de laatste update omtrent versoepelingen / maatregelen t.a.v. het coronavirus. U bent zelf verantwoordelijk voor de naleving hiervan.

Update Binnenland


Bezetting in één accommodatie (binnenland)
Er gelden momenteel geen aanvullende maatregelen meer qua (maximale) bezetting in één accommodatie als je maar 1,5 meter afstand houdt.

Zwembaden en sauna's (binnenland)
Per 5 juni 2021 is recreatief zwemmen weer toegestaan. Kleedruimtes en douches zijn weer geopend. 
Per 26 juni 2021 mag er dan maximaal 1 persoon per 5m2 toegelaten worden. De vakantieparken zullen daardoor werken met tijdsloten waar vooraf voor gereserveerd dient te worden. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan er niet gegarandeerd worden dat elke gast tijdens zijn verblijf kan zwemmen. Informeer zelf bij het door u geboekte park of het zwembad daadwerkelijk geopend is. Ook zijn sauna's en wellnesscentra weer open onder voorwaarden (met reservering en gezondsheidscheck).

Pretparken en dierentuinen (binnenland) & binnenspeeltuinen zijn open onder voorwaarden

Horeca (binnenland) 
Restaurants en terrassen mogen weer onbeperkt aantal gasten ontvangen, wel moeten ze 1,5 m afstand houden met normale openingstijden.

Update Buitenland
Mogelijk is reizen alleen toegestaan voor bepaalde doeleinden en is recreatief reizen specifiek niet toegestaan. De maatregelen veranderen continu, daarom raden we u aan om regelmatig te controleren of er updates zijn. Houd kort voor vertrek, tijdens uw reis en ook bij terugkeer het reisadvies in de gaten. Per 15 mei 2021 is het reisadvies veranderd in een reisadvies per land. Heeft u vakantieplannen? Ga wijs op reis.
Check van te voren hier het reisadvies. In het reisadvies leest of uw vakantiebestemming veilig is.
In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben deze landen de kleur groen of geel.
U ziet ook of er voor reizigers uit Nederland een quarantaineplicht of testverplichting geldt.

LET OP! U bent zelf verantwoordelijk voor de door u geboekte reis.
Indien uw reisbestemming tijdens of voor uw reis wijzigt naar bijvoorbeeld kleurcode oranje, dan kan het zijn dat er geen (deel)restitutie van geld of omboeking mogelijk is. Neem dan contact met ons per mail via of telefonisch via 088 089 01 90. Daarna informeren wij u over de eventuele mogelijkheden. De accommodatieverschaffer bepaalt dit.

Update Duitsland
Per mei 2021 zijn parken weer open in Duitsland. Het verschilt per regio en per park wat de daarbij geldende maatregelen zijn.
Bekijk hier gedetailleerde informatie via de ANWB reiswijzer.
 
Update België
De vakantieparken zijn open in België. Let op aanvullende maatregelen.
Bekijk hier gedetailleerde informatie via de ANWB reiswijzer.
 
Update Frankrijk
De vakantieparken zijn open in Frankrijk. Let op aanvullende maatregelen.
Bekijk hier gedetailleerde informatie via de ANWB reiswijzer.
 
Update Denemarken
De vakantieparken zijn open in Denemarken. Let op aanvullende maatregelen.
Bekijk hier gedetailleerde informatie via de ANWB reiswijzer.

Indien u niet afkomstig bent uit Nederland, dan dient u de reisadviezen van uw eigen land op te volgen.


Meest gestelde vragen

Kan ik veilig op een vakantiepark veilig verblijven?
Als u zich afvraagt of u veilig op een vakantiepark kunt verblijven, dan kunt u er van uitgaan dat vakantieparken hun verantwoording nemen en de nodige maatregelen hebben getroffen omtrent het Covid 19-virus. Hierbij volgen zij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overheid. U dient de extra maatregelen en instructies van de medewerkers van het vakantiepark ter plaatse in acht te nemen en na te leven.
Kan ik mijn boeking wijzigen naar een andere datum?
Wilt u uw boeking wijzigen, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Wij kunnen dan contact opnemen met het vakantiepark om te informeren of het mogelijk is om uw boeking kosteloos te wijzigen naar een andere aankomstdatum. Het is afhankelijk van het park of hier mogelijkheden voor zijn. Bekijk de informatie hieronder om te zien welke ketens hier tijdelijk flexibel mee omgaan.
Kan ik mijn boeking annuleren?
Wilt u uw boeking annuleren, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Voor het annuleren van uw boeking, zal in de meeste gevallen de reguliere annuleringsvoorwaarden aangehouden worden welke u ook terug kunt vinden op uw reserveringsbevestiging.
Reisadvies binnen- en buitenland
Reisadvies binnenland
Bekijk via deze link de actuele informatie omtrent reizen in Nederland:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/op-vakantie-in-nederland

Reisadvies buitenland
Bekijk de kleurcodes per land en reisbeperkingen via deze link:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland
voor de laatste update en meest gestelde vragen over reizen naar het buitenland.

De betekenis van kleurcodes bij reisadviezen kunt via deze link bekijken:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/wat-betekenen-de-kleurcodes-bij-reisadviezen

Op de website van het betreffende vakantiepark vindt u vaak actuele informatie omtrent Covid-19 ten aanzien van faciliteiten en maatregelen op het park.
Hoe weet ik welke faciliteiten er open zijn?
Op de website van het desbetreffende vakantiepark vindt u actuele informatie wat betreft het open / gesloten zijn van faciliteiten.
Worden er extra maatregelen op de vakantieparken genomen op het gebied van hygiëne?
Dat is zeker het geval. U kunt denken aan bijvoorbeeld extra aandacht voor de schoonmaak, desinfecteren contactoppervlakten, plexiglas bij de receptie, desinfectie middel bij de receptie, contactloos inchecken. Informeer bij het desbetreffende vakantiepark naar de extra maatregelen of raadpleeg de website van het vakantiepark.
Hoe kan ik inchecken?
Het inchecken zal op de meeste vakantieparken aangepast plaatsvinden.
U kunt bijvoorbeeld denken aan digitaal of telefonisch inchecken, de mogelijkheid tot contactloos betalen en inchecken, sleuteloverdracht via een kluisje, met de beoogde 1,5 meter afstand en 1 persoon tegelijkertijd bij de receptie. Houd ook rekening met eventuele wachtrijen bij de receptie. Per vakantiepark zal de incheck procedure verschillen.
Wat te doen op de aankomstdag wanneer iemand van mijn gezelschap koorts heeft / verkouden is?
Wij raden u aan contact op te nemen met Bungalows.nl zodat wij contact kunnen opnemen met het vakantiepark betreffende uw situatie en de mogelijkheden kunnen bespreken, te denken aan bijvoorbeeld kosteloze omboeking.
Wat te doen als iemand uit mijn gezelschap tijdens het verblijf op het vakantiepark koorts krijgt / verkouden wordt?
Neem telefonisch contact op met de receptie en bespreek uw situatie en mogelijkheden.

 

Corona virus - actuele informatie van de accommodatieverschaffers

Wij volgen de berichtgeving rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet en volgen de richtlijnen van het RIVM - Nederland.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele informatie wat betreft bungalowparken en flexibiliteit van diverse bungalowketens
ten tijde van de Corona-situatie op dit moment. Het betreft regelingen die tijdelijk flexibel zijn en welke op ieder moment door de
betreffende keten stopgezet kunnen worden.

Center Parcs


Faciliteiten
Bekijk hier het overzicht aan activiteiten en faciliteiten op dit moment. Dit overzicht is te allen tijde onderhevig aan wijzigingen als gevolg van (door overheden opgelegde) COVID-19 maatregelen en het aantal in het park verblijvende gasten. 

Aqua Mundo
Nederland:
Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is open.
Het maximum aantal personen in de Aqua Mundo 1 persoon per 5m2. Dit betekent dat wij garanderen dat elke gast tenminste één keer kan zwemmen tijdens zijn verblijf.
De wildwaterbanen, glijbanen, kinderbaden etc. zijn open.
België:
Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is open.
Dit betekent dat wij garanderen dat elke gast tenminste één keer kan zwemmen tijdens zijn verblijf.
Wij werken met tijdsloten, die vanaf de dag van aankomst gereserveerd kunnen worden. Alle activiteiten en faciliteiten zijn beschikbaar.
Voor De Vossemeren: gasten zullen een e-mail ontvangen met de beperkingen van het zwemmen en een link voor de reservering.
Voor Les Ardennes, Park De Haan en Erperheide kunnen gasten via de Center Parcs app een reservering maken voor het zwembad.
Frankrijk:
Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is open.
In overeenstemming met de huidige richtlijnen van de overheid, zal de maximale capaciteit van de Aqua Mundo beperkt zijn tot 999 bezoekers.
De gast ontvangt de dag voor zijn aankomst een bericht per sms of e-mail met een toegang tot het platform voor het reserveren van een tijdslot.
Voor Les Bois-Francs, Le Bois aux Daims, Villages Nature Paris, Les Hauts de Bruyères en Le Lac d’Ailette is het niet nodig om een tijdslot te reserveren.
Duitsland:
Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is geopend (deels met beperkingen) voor een beperkt aantal gasten.
Wij proberen zoveel mogelijk gasten toegang te geven.

Flexibel wijzigen (niet geldig voor Center Parcs Mystery Park Nederland/Duitsland/Frankrijk):
Tot 21 dagen voor aankomst kunt u gratis omboeken (park, datum en/of cottage type onder voorbehoud van beschikbaarheid) met een uiterste aankomstdatum t/m 01/10/2022 en is er een extra mogelijkheid tot omboeken 1 dag voor aankomst in geval van reisbeperkingen naar een andere periode of bestemming bij een gesloten grens in het land van herkomst of land van bestemming of in geval van reisbeperkingen vanuit de overheid van land van herkomst of land van bestemming, of in geval van quarantaineverplichting bij aankomst op de bestemming en / of terugkeer gecombineerd met een negatief reisadvies van uw overheid.
Deze actie is niet van toepassing op annulering of andere aanpassingen.
Als de nieuwe boeking duurder is, wordt het prijsverschil aan u doorberekend.
Als de nieuwe boeking goedkoper is, ontvangt u de waarde van het prijsverschil in de vorm van een voucher.
Geldig voor boekingen gemaakt vanaf 01/07/2021 t/m 30/09/2021, met aankomstdatum voor 28/02/2022 voor alle bestemmingen.
Voor uitgebreidere informatie & voorwaarden omtrent flexibel wijzigen, kunt u contact met ons opnemen.

Center Parcs Mystery Park Nederland 
Voor Center Parcs Mystery Park Nederland is wijzigen en annuleren van de boeking niet mogelijk. Bij annulering, zal het volledige bedrag doorberekend worden.

Center Parcs Mystery Park Duitsland
Indien u een verblijf boekt voor Center Parcs Mystery Park Duitsland, dan wordt u in een deelnemend vakantiepark ingedeeld in Duitsland.
Voor Center Parcs Mystery Park Duitsland is wijzigen en annuleren van de boeking niet mogelijk. Bij annulering, zal het volledige bedrag doorberekend worden.

Center Parcs Mystery Park Frankrijk 
Indien u een verblijf boekt voor Center Parcs Mystery Park Frankrijk, dan wordt u in een deelnemend vakantiepark ingedeeld in Frankrijk.
Voor Center Parcs Mystery Park Frankrijk is wijzigen en annuleren van de boeking niet mogelijk. Bij annulering, zal het volledige bedrag doorberekend worden.

Frankrijk
Center Parcs zal vragen om een gezondheidspas (QR-code in de CoronaCheck-app) te laten zien bij aankomst op het park (voor iedereen van 12 jaar of ouder). U heeft recht op een geldige gezondheidspas als u volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR test heeft die niet ouder is dan 48 uur of als u hersteld bent van een coronabesmetting. Wees er op attent dat wanneer u het park verlaat, en op een later tijdstip weer terug komt, u de QR-code opnieuw moet laten zien.

Roompot 

Actuele informatiepagina: www.roompot.nl/coronavirus

Flexibel wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

Nederlanders naar Duitsland
- Er is geen negatief reisadvies voor Nederlanders die naar Duitsland reizen. Echter moeten Nederlanders ouder dan 13 jaar bij aankomst een negatieve PCR-test voor kunnen leggen die max. 72 uur oud is. Wie volledig gevaccineerd is of een certificaat heeft dat hij/zij volledig is genezen, hoeft zich niet te laten testen.

 
 

Hogenboom Vakantieparken

Actuele informatiepagina: https://www.vakantiegevoel.nl/coronavirus/

Flexibel wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

 
 
 

Landal GreenParks

Actuele informatie pagina:

https://www.landal.nl/coronavirus en https://www.landal.nl/thema/maatregelen

Flexibel wijzigen
Tot 28 dagen voor aankomst is het mogelijk om gratis om te boeken. Bijvoorbeeld voor het wijzigen van het park, de accommodatie of de verblijfsperiode. De huursom van de boeking blijft gelijk of wordt hoger. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaal je het verschil extra.

Voor aanvullende flexibele voorwaarden: https://www.landal.nl/algemeen/zorgeloos-boeken

Algemene Voorwaarden Landal GreenParks
Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden van Landal GreenParks. Let op, de Algemene Voorwaarden van de periode waarin u uw boeking heeft gemaakt, zijn van toepassing.

 

RCN Vakantieparken

Actuele informatiepagina (algemeen): www.rcn.nl/prettigverblijf

 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Flexibel wijzigen Attractie- & Vakantiepark Slagharen
U kunt tot 21 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

Kosteloos annuleren binnen 14 dagen na boeken
Heeft u een vakantie geboekt bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen, maar moet u onverwachts annuleren? Dat kan kosteloos binnen 14 dagen na je boekingsdatum. Mits de aankomstdatum niet binnen 14 dagen valt.

 

Oostappen Vakantieparken

Flexibel wijzigen 
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum uw boeking wijzigen. Indien de totaalprijs van de nieuwe boeking hoger is, dan betaalt u de meerprijs hiervoor en geen wijzigingskosten. Indien de totaalprijs van de nieuwe boeking gelijk blijft of lager is, dan betaalt u € 18,50 wijzigingskosten.

 

Wijzigen van uw reservering

Vul onderstaand formulier in.

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering om te boeken naar een andere aankomstdatum. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus extra kosten aan verbonden zijn.

Mijn wijzigingsverzoek

LET OP: er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het verblijf op de nieuwe datum

Na akkoord van de accommodatieverschaffer ontvangt u van ons een nieuwe bevestiging per email. Indien er geen akkoord wordt afgegeven of er extra kosten zijn zullen wij contact met u opnemen via email.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Annuleren van uw reservering

Mail uw reserveringsnummer en reden van annuleren naar

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering te annuleren. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus kosten aan verbonden zijn.

Als de accommodatieverschaffer akkoord geeft voor een kosteloze annulering, ontvangt u van ons een annuleringsbevestiging per email. Wanneer u bij het boeken gebruik heeft gemaakt van de Weekendjeweg.nl Cadeau Card, ontvangt u een nieuwe cadeau card per email.

In het geval dat u uw boeking al aan ons heeft betaald, kunnen we helaas niet het geld retourneren, maar ontvangt u van ons het reeds betaalde bedrag in de vorm van een Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Deze wordt per e-mail verzonden en kan tot één jaar na ontvangst verzilverd worden bij het maken van een boeking op Weekendjeweg.nl of Bungalows.nl.

Indien er kosten verbonden zijn aan de annulering nemen wij contact met u op via email.


Andere vragen

Mail uw vraag naar

BRC gebruikt op haar website Bungalows.nl cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en het web bezoek te monitoren, zodat BRC na kan gaan hoe vaak de website in een bepaalde periode is bezocht, wat veel gelezen pagina’s zijn door gebruikers en het aanbieden van aanverwante en relevante producten en services. Meer informatie tref je aan in het privacy en cookie statement. Door op de button akkoord te klikken geef je toestemming voor het gebruik van cookies en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens.