Voor vragen over de gevolgen van het Coronavirus op de vakantieparken Klik hier

Contact

 Bellen met ons service centre

open Ons service centre is momenteel telefonisch bereikbaar.


Meest gestelde vragen

Kan ik veilig op een vakantiepark veilig verblijven?
Als u zich afvraagt of u veilig op een vakantiepark kunt verblijven, dan kunt u er van uitgaan dat vakantieparken hun verantwoording nemen en de nodige maatregelen hebben getroffen omtrent het Covid 19-virus. Hierbij volgen zij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overheid. U dient de extra maatregelen en instructies van de medewerkers van het vakantiepark ter plaatse in acht te nemen en na te leven.
Kan ik mijn boeking wijzigen naar een andere datum?
Wilt u uw boeking wijzigen, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Wij kunnen dan contact opnemen met het vakantiepark om te informeren of het mogelijk is om uw boeking kosteloos te wijzigen naar een andere aankomstdatum. Het is afhankelijk van het park of hier mogelijkheden voor zijn. Bekijk de informatie hieronder om te zien welke ketens hier tijdelijk flexibel mee omgaan.
Kan ik mijn boeking annuleren?
Wilt u uw boeking annuleren, dan adviseren wij u contact op te nemen met Bungalows.nl. Voor het annuleren van uw boeking, zal in de meeste gevallen de reguliere annuleringsvoorwaarden aangehouden worden welke u ook terug kunt vinden op uw reserveringsbevestiging.
Welke vakantieparken zijn er gesloten?
De overheid gaat er vanuit dat alle vakantieparken & campings op 1 juli 2020 weer open zijn. Reizen naar het buitenland is momenteel weer mogelijk, maar alleen naar landen met de code geel. De reisadviezen van een aantal landen zijn recent van code oranje naar geel gegaan. U kunt naar deze landen op vakantie, maar let op de risico's. Bekijk https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland voor de laatste update en meeste gestelde vragen over reizen naar het buitenland. Op de website van het betreffende vakantiepark vindt u vaak actuele informatie omtrent Covid-19 ten aanzien van faciliteiten en maatregelen op het park.
Hoe weet ik welke faciliteiten er open zijn?
U vindt op de website van het betreffende vakantiepark vaak actuele informatie omtrent Covid-19 ten aanzien van faciliteiten en maatregelen op het park. Houd ook rekening met eventuele wachtrijen bij diverse faciliteiten.
Algemene richtlijnen volgens het RIVM:
- Horeca: In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen). Iedereen heeft een vaste zitplaats en leeft de hygiënemaatregelen na.
Voor binnen geldt per 1 juli 2020 dat reserveren en een gezondheidscheck (bent u verkouden of heeft u koorts) verplicht zijn als er plaats is voor meer dan 100 personen per ruimte (exclusief personeel). Bij een kleiner aantal gasten is dit niet verplicht. Voor terrassen buiten met ruimte voor meer dan 250 personen geldt dat zij ook verplicht zijn te werken op basis van reservering en een gezondheidscheck. Bij een kleiner aantal gasten is dit niet verplicht.
- Per 11 mei 2020 mogen zwembaden in Nederland weer open, mits het gepubliceerde zwembad protocol kan worden aangehouden. Op diverse vakantieparken zal er gewerkt gaan worden met tijdsblokken. Dat wil zeggen, dat u van te voren een tijdslot reserveert om in die specifieke tijdsperiode te kunnen zwemmen. Houdt u er ook rekening mee dat zwemmen daardoor beperkt(er)mogelijk kan zijn tijdens uw vakantie.
Worden er extra maatregelen op de vakantieparken genomen op het gebied van hygiëne?
Dat is zeker het geval. U kunt denken aan bijvoorbeeld extra aandacht voor de schoonmaak, desinfecteren contactoppervlakten, plexiglas bij de receptie, desinfectie middel bij de receptie, contactloos inchecken. Informeer bij het desbetreffende vakantiepark naar de extra maatregelen of raadpleeg de website van het vakantiepark.
Hoe kan ik inchecken?
Het inchecken zal op de meeste vakantieparken aangepast plaatsvinden.
U kunt bijvoorbeeld denken aan digitaal of telefonisch inchecken, de mogelijkheid tot contactloos betalen en inchecken, sleuteloverdracht via een kluisje, met de beoogde 1,5 meter afstand en 1 persoon tegelijkertijd bij de receptie. Houd ook rekening met eventuele wachtrijen bij de receptie. Per vakantiepark zal de incheck procedure verschillen.
Wat te doen op de aankomstdag wanneer iemand van mijn gezelschap koorts heeft / verkouden is?
Wij raden u aan contact op te nemen met Bungalows.nl zodat wij contact kunnen opnemen met het vakantiepark betreffende uw situatie en de mogelijkheden kunnen bespreken, te denken aan bijvoorbeeld kosteloze omboeking.
Wat te doen als iemand uit mijn gezelschap tijdens het verblijf op het vakantiepark koorts krijgt / verkouden wordt?
Neem telefonisch contact op met de receptie en bespreek uw situatie en mogelijkheden.

 

Corona virus - actuele informatie van de accommodatieverschaffers

Wij volgen de berichtgeving rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele informatie wat betreft bungalowparken en flexibiliteit van diverse bungalowketens
ten tijde van de Corona-situatie op dit moment. Het betreft regelingen die tijdelijk flexibel zijn en welke op ieder moment door de
betreffende keten stopgezet kunnen worden.

Center Parcs

Actuele informatiepagina: https://www.centerparcs.nl/nl-nl/coronavirus-info_ms

Kosteloos wijzigen
(uitgezonderd: Center Parcs Mystery Park Nederland/België, Center Parcs Mystery Park Duitsland en Center Parcs Mystery Park Frankrijk)
Indien u een boeking gemaakt heeft na 18 mei 2020, met een aankomstdatum vóór 30 september 2020, kunt u uw boeking éénmalig  tot 1 week voor aankomst kosteloos wijzigen.
U kunt hierbij denken aan het wijzigen van de verblijfsperiode, type accommodatie of het wijzigen naar een ander vakantiepark van Center Parcs.
Als u uw aankomstdatum wilt aanpassen, kunt u een nieuwe datum kiezen tot maximaal 1 jaar na de originele aankomstdatum.
Wilt u uw boeking wijzigen en valt deze iets duurder uit? Wanneer de prijs van de nieuwe reservering hoger uitkomt, wordt het verschil in prijs in rekening gebracht.
Valt de reservering goedkoper uit? Dan wordt het verschil in prijs aan u terugbetaald (indien de boeking met een voucher is betaald, ontvangt u een voucher met het prijsverschil).

Kosteloos annuleren
(uitgezonderd: Center Parcs Mystery Park Nederland/België, Center Parcs Mystery Park Duitsland en Center Parcs Mystery Park Frankrijk)

Indien u een boeking gemaakt heeft na 18 mei 2020, met een aankomstdatum vóór 30 september 2020, kunt u uw boeking tot 1 week voor aankomst kosteloos annuleren. Wel moet er sprake zijn van een aangepast productaanbod en/of faciliteitenaanbod op onze parken. In dat geval krijgt u het volledige boekingsbedrag terug.

Roompot Vakanties

Actuele informatiepagina: www.roompot.nl/coronavirus

Kosteloos wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

 
 

Hogenboom Vakantieparken

Actuele informatiepagina: https://www.vakantiegevoel.nl/coronavirus/

Kosteloos wijzigen
U kunt tot 28 dagen voor uw aankomstdatum zonder extra kosten uw boeking wijzigen. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. De totaalprijs van de nieuwe boeking mag niet goedkoper zijn en bij een duurdere totaalprijs zal het verschil verrekend worden en betaalt u geen wijzigingskosten.

 
 
 

Landal GreenParks

Actuele informatie pagina:

https://www.landal.nl/coronavirus en https://www.landal.nl/thema/maatregelen

Algemene Voorwaarden Landal GreenParks
Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden van Landal GreenParks. Let op, de Algemene Voorwaarden van de periode waarin u uw boeking heeft gemaakt, zijn van toepassing.

 
  
 

Oostappen Vakantieparken

Actuele informatiepagina: https://www.oostappenvakantieparken.nl/lastminutes/item/update-over-het-coronavirus/

Kosteloos wijzigen
Tot 1 dag voor aankomst kunt u uw boeking (tijdelijk) kosteloos wijzigen via Bungalows.nl naar een andere aankomstdatum, mits tot uiterlijk 26 oktober 2020 op basis van beschikbaarheid en dan geldende tarieven. Indien de prijs hetzelfde blijft of lager uitvalt, betalen gasten €18,50 wijzigingskosten.

 
 

DroomParken

Actuele informatiepagina: https://www.droomparken.nl/coronavirus

Kosteloos wijzigen
Wij bieden je de gelegenheid om je boeking met aankomst vanaf de huidige datum + 28 dagen vooruit in de tijd gratis te verzetten naar een latere periode dit jaar. Dit geldt alleen wanneer je een boeking hebt gemaakt vóór 1 juni 2020. Ligt de geplande aankomst verder weg dan de huidige datum + 28 dagen, dan kan deze op dit moment (nog) niet gratis worden verzet. Eventuele hogere kosten (bijvoorbeeld vanwege omboeking naar het hoogseizoen) dien je wel zelf bij te betalen. Voorts zullen we eventuele nadere maatregelen van onze overheid bindend laten zijn. Heb je nog geen nieuwe datum voor een verblijf en kom je binnen 28 dagen aan, dan kunnen wij de reservering kosteloos annuleren en het betaalde bedrag als voucher tegoed bewaren in ons systeem. Deze voucher is 1 jaar geldig vanaf de aankomstdatum van de huidige reservering. 

 
 

RCN Vakantieparken

Actuele informatiepagina (algemeen): www.rcn.nl/prettigverblijf

 
 

Al gemaild, maar nog geen reactie ontvangen?

Heeft u nog geen bericht van ons ontvangen, ook als u een vraag had over een aankomstdatum die inmiddels in het verleden ligt?

Wij zijn bezig met al uw vragen, vaak wachten wij op antwoorden van uw accommodatieverschaffer. Op dit moment geven wij vanwege extreme drukte voorrang aan gasten die de komende dagen op vakantie gaan en in onzekerheid verkeren over hun vakantie. Wij vragen u om uw geduld u hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Wij zijn uw online platform waar u uw vakantie heeft geboekt. Wij kunnen dus geen beslissingen nemen of invloed uitoefenen over de alternatieven die u geboden zijn. In sommige gevallen kan het zelfs zijn dat u geen geld terug kunt krijgen van uw accommodatieverschaffer, omdat u onder bepaalde specifieke voorwaarden heeft geboekt.


Wijzigen van uw reservering

Vul onderstaand formulier in.

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering om te boeken naar een andere aankomstdatum. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus extra kosten aan verbonden zijn.

Mijn wijzigingsverzoek

LET OP: er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het verblijf op de nieuwe datum

Na akkoord van de accommodatieverschaffer ontvangt u van ons een nieuwe bevestiging per email. Indien er geen akkoord wordt afgegeven of er extra kosten zijn zullen wij contact met u opnemen via email.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Annuleren van uw reservering

Mail uw reserveringsnummer en reden van annuleren naar

Wij zullen contact opnemen met het park om uw reservering te annuleren. Wij kunnen geen enkele garantie bieden dat dit (kosteloos) mogelijk is. Wij zijn als reisagent afhankelijk van het akkoord van de accommodatieverschaffer, er kunnen dus kosten aan verbonden zijn.

Als de accommodatieverschaffer akkoord geeft voor een kosteloze annulering, ontvangt u van ons een annuleringsbevestiging per email. Wanneer u bij het boeken gebruik heeft gemaakt van de Weekendjeweg.nl Cadeau Card, ontvangt u een nieuwe cadeau card per email.

In het geval dat u uw boeking al aan ons heeft betaald, kunnen we helaas niet het geld retourneren, maar ontvangt u van ons het reeds betaalde bedrag in de vorm van een Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Deze wordt per e-mail verzonden en kan tot één jaar na ontvangst verzilverd worden bij het maken van een boeking op Weekendjeweg.nl of Bungalows.nl.

Indien er kosten verbonden zijn aan de annulering nemen wij contact met u op via email.


Andere vragen

Mail uw vraag naar

BRC gebruikt op haar website Bungalows.nl cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en het web bezoek te monitoren, zodat BRC na kan gaan hoe vaak de website in een bepaalde periode is bezocht, wat veel gelezen pagina’s zijn door gebruikers en het aanbieden van aanverwante en relevante producten en services. Meer informatie tref je aan in het privacy en cookie statement. Door op de button akkoord te klikken geef je toestemming voor het gebruik van cookies en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens.